*Bebeklerin ilk 6 ay sadece anne sütü ile beslenmesi, 6'ıncı aydan 2 yaşa kadar da anne sütünün ek besinlerle birlikte sürdürülmesi obezite ve kronik hastalık riskini azaltır.
*Çocuğunuzun ara öğünlerde yoğurt, taze meyve, kuruyemiş gibi besleyici gıdalar yemesini sağlayın.
*Çocukluk döneminden itibaren fiziksel aktivite yapmak, yetişkinlik döneminde çeşitli kronik hastalıklardan korunmayı destekler.
*Çocuğunuzun sağlıklı bir şekilde kilo vermesi için uzmanlardan destek almalısınız.
*Sağlıksız yiyecek ve içecekleri yiyip-içmek; televizyon, bilgisayar, tablet, telefon gibi ekranlar karşısında saatlerce hareketsiz kalmak çocuklarda obezite riskini artırır. Çocuğunuz sağlıklı beslenmeye ve hareketli yaşama teşvik edin.
*Spora başlamadan önce kasları rahatlatmak için gevşeme hareketleri yapmalısınız.
*Su; dokuların, organ ve sistemlerin sağlıklı çalışmasında önemli rol oynar, zararlı maddelerin vücuttan atılmasına yardımcı olur. Sağlığınız için su içmeye özen gösterin.
*Yeterli sürede ve düzenli uyumak organların ve sistemlerin sağlıklı çalışmasını destekler. Çocuğunuzun uyku saatlerinin yeterli ve düzenli olmasına özen gösterin.
*Çocukluk döneminden itibaren düzenli fiziksel aktivite yapmak kalp-damar fonksiyonlarını ve solunumu geliştirir.
*Çocukluk döneminden itibaren düzenli fiziksel aktivite yapmak davranış disiplin ve sorumlulukları geliştirir.
*Çocukluk döneminden itibaren düzenli fiziksel aktivite yapmak sağlıklı kemik, kas ve eklem yapısının oluşmasına yardımcı olur.
*Çocukluk döneminden itibaren düzenli fiziksel aktivite yapmak kilo kontrolünü sağlar.
*Bebeğinizi çocukluk çağı obezitesinden koruyabilirsiniz. Bebeğiniz ek gıda almaya başladığında yiyecek ve içeceklerine fazladan tuz ve şeker ilave etmeyin.
*Çocukluk döneminden itibaren düzenli fiziksel aktivite yapmak zihinsel ve ruhsal sağlığı geliştirir. Harekete çocuklukta başla, sağlıklı yaşa.